Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Så har han gjort det igen. Som en rockstjärna for professorn i internationell hälsa omkring på Cirkus scen i onsdags. En ung publik wow-ade, spontanapplåderade och twittrade för fullt – allt medan professor Rosling körde sin statistik-show som vänder upp och ner på invanda föreställningar om hur världen ser ut.

På tok för många har behållit en bild av världen som präglades under barndomens Tintin-läsning, menar han, och låter fakta krossa den ena tredje världen-myten efter den andra.

Har du inte redan sett Hans Rosling in action, ta dig tid att flyga fram och tillbaka i tiden och världen med honom och hans rörliga grafik. Tillsammans förklarar de hundra år av utveckling på ett kick. Klicka här, luta dig tillbaka och lyssna på hans Cirkus-föreställning.

Har du bara 10 minuter över, låt Hans Rosling förklara hur han ser på varför bättre levnadsstandard för de allra fattigaste är världens chans att minska befolkningsökningen: