Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Är det mycket som ska bli färdigt på jobbet så här inför semestern? Stör Facebook din arbetsinsats? Eller har du bara svårt att låta bli att googla, läsa bloggar eller kolla in kul YouTube-klipp?

Nu kan du köpa dig fri från vänner och annat skoj och få några timmars arbetsro – i alla fall om du jobbar på en Mac. För 15 dollar kan du köpa produkten Anti-Social som stänger av flödet från en mängd sociala medier under det antal timmar du bestämmer.

Någon har kommit på att det går att tjäna pengar på alla som försöker göra tusen saker samtidigt, ”multitaskers”, men inte lyckas särskilt bra. De vill men kan inte koncentrera sig. Med Anti-Social kan de göra jobbet på 1900-talsvis.

I onsdagens kolumn i SvD skrev Anders Mildner om andra delar av sociala medier-ekonomin. Till exempel priset på 60 000 Facebook-anhängare (52 668 kronor). En twittrare kostar 65 öre. Och lite arbetsro alltså 15 dollar.

Visst är det fascinerande med den marknad som följer med vår nya härliga öppna gränslösa sociala värld? I detta rika överflöd av kommunikation blir konsten att sätta gränser allt viktigare. Fler än Anti-Social-skaparen lär klura på nya sätt att profitera på detta.