Annons

Idagbloggen

Susen Schultz

Susen Schultz

I morgon smäller det: då är det premiär för Idagsidans julserie Globala familjer. Här får du träffa Sara som är TCK – third culture kid: hon och hennes familj har flyttat runt under hela hennes uppväxt. Det har gjort Sara till världsmedborgare – men också till en människa som inte riktigt vet var hon hör hemma och med en sorg i hjärtat över de platser hon lämnat.

– Vi är bara första generationen. När världen blir allt mer mobil kommer vi att bli många, många fler, säger Sara.


Du får också läsa om mormor Madeleine som packat pepparkaksdeg och en briospis när hon nu drar till Bali för att fira jul med halvlankesiska barnbarnet Ester som bor där.

Och i den indisk-svenska familj vi intervjuat, längtar 15-åriga Nitya efter att få lämna Kerala för Ekerö: I mammas hemland är skolan softare och det ska bli gott att få köpa godis på ICA, tycker Nitya.

Det här är bara några smakprov, artikelserien Globala familjer sträcker sig över jul och nyår. Har du egna erfarenheter av att vara global familj, hör gärna av dig. God läsning!