Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Jag ska erkänna det genast. Jag har inte sett tv-programmet Svenska Hollywoodfruar, men jag har läst Anna Ankas inlägg på Newsmill och såvitt jag förstår vill hon slå ett slag för hemmafrurollen.

Anna Anka får gärna tala sig varm för hemmafruar. Men kan hon tala utifrån egen erfarenhet? Knappast. Vad jag förstår arbetar hon inte bara heltid utan dygnet runt åt sin make.

Ankas ”hemmafruroll” verkar snarare likna det som föräldrar till funktionshindrade barn eller makar utför när de inte får någon hjälp av samhället – ett fenomen som för övrigt lär vara vanligare i USA än här. Men, för all del, om man har gott om pengar och inte har något behov av egen tid så måste man ju få göra det valet.

Debattera gärna hemmafru-rollen, men att vara vit mans slav som måste följa varje steg han tar handlar knappast om att vara hemmafru, även om man kallar delar av dygnets arbete för att man är assistent.