Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Till skillnad från den amerikanska sajten Flylady som
vill fostra oss att hålla ordning på kaoset genom att erkänna att vi
lider av CHAOS (Can’t Have Anyone Over Syndrome) vill illustratören och trebarnsmamman Lotta
Sjöberg att vi sänker ambitionsnivån och bjuder hem – rakt in i röran.

Efter att ha tagit en provprenumeration på en blank tidning med ”inspirerande inredningsreportage” blev Lotta Sjöberg provocerad. Hem har blivit mer statussymboler att visa upp än platser att leva i. Vi ägnar mycket energi åt att försöka hinna städa istället för att umgås och skratta i röran, tycker Lotta.

I uppror mot alla perfekta hem har hon plåtat sitt eget hus med diverse skavanker och lagt ut bilderna i albumet ”Family Living – the true story” på Facebook. Albumet gladde många i bekantskapskretsen och snart spreds det långt ut i nätverkens nätverk. Många har känt sig befriade av Lottas bilder. Facebookgruppen har redan flera tusen anhängare.