Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Va, vet du inte vad Twitter är? får man allt oftare höra. Trots att detta är den snabbast växande av de sociala medierna just nu är vi några stycken som inte börjat twittra ännu. Här är några exempel som kan få dig att avgöra om det är dags att börja:

Twitter handlar om att med 140 tecken svara på frågan: Vad gör du nu?
De haiku-korta meddelandena kan skickas både från telefon och dator.

Alltså twittrar många meddelanden av typen: ”Äter medelhavsmacka i Hötorgshallen. Fyllning: Hommous, Sahararöra, spenat och yoghurt. Alla våra åtta kollegor på avdelningen är med i dag.”

Men givetvis kan ett snabbt kortfattat meddelande innehålla mycket viktig information. Till exempel följande twittermeddelande som skrevs i New York den 15 januari i år :
”There’s a plane in the Hudson. I’m on the ferry going to pick up the people. Crazy.”
Läs mer här.

Psychology Today-bloggaren Moses Ma placerar in Twitter på Maslows behovspyramid och försöker förstå vilken typ av bekräftelse det handlar om. Slutsatsen blir att twitter-versum är ett slags medvetandeström i form av 140-teckens-satser som ständigt omger dig.

För att få en snabbintro till vad det handlar om. Gör vad en miljon redan har gjort. Se fyra minuter film från Current TV:s säsongspremiär på SuperNews!