Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

”Dagligen hör jag mina skolkamrater uttrycka hur stressade de är. Uttryck som ”Gud vad jag är stressad!”, ”Det är alldeles för mycket att göra!” eller ”Jag har sån ångest!” är inte allt för ovanliga i vardagen hos dagens ungdomar. Tragiskt nog.”

Så skriver Jonas Haaland Pers, en av många som kommenterat första delen i vår nya idagserie Helt sjukt – om psykisk ohälsa bland unga. Jonas skriver att han ”hade bara väntat på att någon tidning skulle ta upp det här”.

Jonas mejlade inte bara en kommentar utan hela sitt senaste skolarbete i svenska om gymnasieungdomar och stress. Ta dig tid att få en inblick i gymnasieverkligheten och läs hans text här.

I morgon, torsdag, fortsätter vi vårt sökande efter ett svar på varför den psykiska ohälsan bland unga ökar. Två barnläkare som tillsammans har skrivit Välfärdslandets gåta söker svaren i samhällsstrukturen och våra allt högre hälsoideal.