Annons

Idagbloggen

Per Söderström

Per Söderström

Idagsidans pågående artikelserie om ”svärrelationer” är förstås extra aktuell så här i jultider då släkten ska träffas. Hade vi den baktanken när vi planerade serien? Svar: ja. Men det är inte bara Idagsredaktionen som tänker i dessa banor. I fredags handlade programmet Karlavagnen i Sveriges Radio om just detta ämne. Programledare var poeten och författaren Marcus Birro, som tillsammans med gäster och lyssnare diskuterade släktrelationer. Uppenbarligen finns det ett behov att ventilera frågan.

Fast alla håller inte med om det. Så här skriver signaturen Tjuchonen i en kommentar på svd.se/idag: ”Sverige är fantastiskt! I hur många andra länder skulle en stor dagstidning offra tid och spaltutrymme på coaching inför en julmiddag med släkten. Ja nog har man stora problem.”

Dagens i-landsproblem, skulle man kanske kunna säga. Och visst, det finns större prövningar än att träffa släkten. Så är det med snart sagt alla de problem som en modern människa brottas med och som vi på Idagsidan skriver om. Det finns alltid någon som har det värre, som i sin tur är lyckligt lottad i jämförelse med någon som har det än värre, som minsann ska knipa käft om sina futtiga problem för i gamla tider… Ja, ni fattar.