Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Umo.se heter den nya nationella ungdomsmottagningen på nätet som startade i förra veckan (se blogginlägg från den 18 november nedan). Den här veckan har annonskampanjen för sajten dragit igång över hela landet. Undantag: Göteborg.

Västtrafik visar bara halva kampanjen eftersom affischen med två killar som säger ”Vill du se oss sätta på en kondom?” riskerar att störa trivseln för spårvagnsresenärerna. Den med tjejen som säger ”Vill du se mig göra nåt jag tycker om?” anses inte riskera att leda till lika många protester.

Det sexualiserade samhället har diskuterats i ett antal år vid det här laget. Att tjejer sexualiseras i reklamkampanjerna är vi så vana vid att vi inte ens reagerar. Men när killar tapetserar våra kollektiva färdmedel blir det annat ljud i skällan.

Umo.se är bara att gratulera. Debatten om annonskampanjen ger massor med gratisreklam.

Vill du se filmerna direkt?
Här berättar tjejen vad hon tycker om att göra.
Här visar killarna hur de sätter på en kondom.