Annons

Idagbloggen

Per Söderström

Per Söderström

Idagsidans journalistik har nu tagit sig in på nationalscenen Dramaten. Ja, åtminstone i programbladet till pjäsen Allsång på experimentscenen Elverket. Gott nog så. Anna Lagerblads intervju med konstfackstudenten Johanna Adebäck ingick i vår artikelserie Här bor jag – En serie om våra känslor för hemmet och handlade om just det ämne som Allsång penetrerar, nämligen bostaden som en spegelbild av den egna personligheten.
– Hemmet har blivit allt mer av en identitetsfaktor som ska visa vår personlighet. Vi väljer bostad och inredning utifrån vad vi vill att den ska säga om oss, sade Johanna Adebäck i artikeln.
Detsamma förefaller pjäsförfattaren Mats Rosén tycka. I Allsång har Gringo (Torkel Petersson) och Lilly (Kristina Törnqvist) vunnit en miljon kronor och bränner en stor del av den summan på ett påkostat kök.
Allsång är ett skillingtryck från det tidiga 2000-talet, en humoristisk skröna om tomhet och att låta sig bli uppfylld, skrev SvD:s Lars Ring i sin recension.