Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Listor, listor, listor… lite tjatigt är det men verkar finnas ett sug efter sådana ute bland allmänheten. Flera månadstidningar briljerar i listsammanställningar – Bästa vägarna, Bästa vandringslederna, Bästa bilarna. Och så vidare.

I ett nummer av Outside listas årets Bästa utomhusresmål och jag börjar snart undra om det inte finns något svenskt ställe som duger (ishotellet och de där hotellen i trädtopparna är kanske överspelade). Jodå, Kolarbyn kvalar in som nummer 32 (av 40) under rubriken Bästa billiga fyndet. Tolv hyddor, möjligt att plocka blåbär på grästaket och paddling på vattendrag i närheten.

Säljs såhär på engelska från STF:

Sweden’s most primitive hotel

At STF Kolarbyn neither electricity nor running water disturb your wilderness experience. Here you can happily fall asleep in front of the crackling fireplace and awake to beautiful bird song.

Från 450 kronor per person och natt (för medlem), men med hjälp av en stärkt valuta blir det förstås bara drygt 100 dollar för ett amerikanskt par.

o

Själv hamnade jag här en gång, www.kungsholmen.net/, kanske något för Outside att titta på:

o

I topp i övrigt Bästa ö: Bermuda, Bästa dykningsupplevelse: Kuba i naturskyddad arkipelag samt Bästa food trucks: Austin Texas.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar