Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Disneykoncernen har ju oftast lönsamt känsliga tentakler så det kanske inte bara är att vifta bort satsningen på prinsessklänningar för vuxna kvinnor.

I samband med premiären på (senaste) Cinderella i regi av Kenneth Branagh säljs en prinsesskollektion på Home Shopping Network. ”Vår tänkta kund är kvinna, 35-55 år, vilket är vad Disney siktar på” uppger en taleskvinna för HSN i denna längre artikel i Washington Post om det utvidgade prinsesskundskiktet. Ett skikt med gott om pengar för övrigt, glasskon som designats av Jimmy Choo kostar 4595 dollar.

jimmy-choo-211425572171

Filmen får bra kritik och Disneys förhoppningar om att dra in 100 miljoner dollar denna helg kan säkert infrias. Fast verkar som om de här äldre prinsessorna måste vilja se filmen – som beskrivs som mer komplicerad än en barnfilm och dessutom med en tuffare Askungen som inte bara väntar på drömprinsen och säger emot den elaka styvmodern.

o

I övrigt – Barack Obama släppte ut sin, någonstans, inneboende humor i ett framträdande hos Jimmy Kimmel. Titta här, om elaka tweets. Bland annat med upplysningen att det är vänstertrafik i Kenya.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar