Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Önskar att jag vore någon annanstans. Nämligen i Park City i Utah där årets upplaga av Sundance Film Festival snart är slut.

På lördagskvällen tillkännages årets vinnare (sänds live). Och här Vanity Fairs summering av hela evenemanget, med konstaterandet att Me & Earl & the Dying Girl är största succén och att Dope som väntat blivit en av festivalfavoriterna.

Men det handlar inte bara om spännande filmer, dokumentärer, nya stjärnor, feta kontrakt, nördiga seminarier eller hopp om Oscars (där Boyhood faktiskt kan bli första Sundancevinnare i kategorin Bästa film). Nej, Jeffrey Brown i tv:s PBS Newshour svarade för två längre inslag om trender han fångat upp:

Virtual reality bursts through the movie screen at Sundance – om hur tekniken ger nya spännande visuella möjligheter

What an indie movie deal means in the age of on-demand – om hur det blivit enklare och billigare att göra film, men att det kanske är svårare att någonsin att nå publiken.

2015_SandriaMillerAtmosphere__SandriaMiller_0006Affischer på huvudgatan.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar