Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

FORT SMITH Det är för all del inte jättesent men jobbar man mot Sverige, sju timmar bort, så blir man lite irriterad när man försöker somna när övriga motellgäster kommer hemmullrande på sina Harley-Davidson.

I delstaterna mitt i USA kanske man måste satsa hårt på turistmaterial och jag har sällan sett bättre än i Arkansas och Kansas. Vänliga damer som kan svara på allt i Welcome Centers och broschyrer som tillfredsställer varenda hobbyintresse. Som den jag bläddrar i just nu – Motorcycle Riding Guide of the Ozarks. Ett tiotal rutter beskrivs, däribland The Twisted Lady Route som uppkallats efter en gangsterkvinna som var god vän till bröderna James.

Fast de bikers jag träffar på är inga ”outlaws”, de ser snarare ut som välbeställda småföretagare och svarar snällt på dumma frågor om varför de har så många olika färger på ljusspelen på sina motorcyklar.

– Blinkar man med rödljusen blir det böter, upplyser en om faran i att härma polisbilar och utryckningsfordon.

Storfiskare finns det också gott om i sjöarna i Arkansas. Vem skulle inte vilja ha en guide som leder en till så här stora fiskar:

fiskare

 

Och, så en ruta i serien Utsikt från USA-korrespondentens motellrum:

utsikt

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar