Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Normalt tycker jag att tv-serier om USA-politiken är f-ö-r dramatiska. Kidnappningar, mordattentat och problem i privatlivet i samma avsnitt.

Detta gällde inte Madam Secretary som hade premiär på söndagskvällen och är omtalad här i bruksorten Washington. Fastän öppningen var aktuell nog – amerikansk gisslan i Syrien – hände nästan ingenting och det kändes allt svårare att vänta ut varje reklamavbrott.

Fast, kul att se manusförfattare och huvudrollsinnehavare, inklusive Morgan Freeman som är en av producenterna, när Politico radat upp dem på ett lunchmöte. Kan ses här.

photo 2

Och, då fick vi veta att Madeleine Albright ställt upp med råd och tips till bland andra Téa Leoni som spelar CIA-veteranen och professorn Elizabeth McCord (vars man säger att han gillar mäktiga kvinnor) som överraskande utses till utrikesminister.

Höstsäsongen i tv har just inletts, ganska lovande början enligt denna genomgång i New York Times.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar