Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

CHICAGO Om du planerar att renovera badkaret – skulle du då inte kontakta denna firma?

P1080253

Besök i jättestaden Chicago inbegriper mycket bilåkande och det verkar som om stadens reklambyråer är mycket kreativa. En ny direktförbindelse till Hongkong säljs med budskapet From deep dish (alltså tjocka Chicagopizzor) to dim sum.

o

Toppnyheten i Chicago Sun-Times på tisdagen handlar om var Barack Obama tänker bygga sitt presidentbibliotek. Två av de fyra finalisterna återfinns i Chicago, dels University of Chicago, dels University of Illinois at Chicago. Övriga två är Columbia University i New York och University of Hawaii. Verkar sannolikt att det blir Chicago, tippar tidningens politiska veteranreporter Lynn Sweet. Tanken är att någon typ av akademisk fakultet ska ingå. Presidentbiblioteken är väldigt intressanta för oss nördar men läste nyligen att publiksiffrorna är ganska låga. Kanske inte så konstigt.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar