Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Statistik tyder på att antalet jordbruk i USA ökat för första gången på årtionden.

Det finns en relativt ny tidning för dessa nya bönder – Modern Farmer. Man får förstås vara försiktig med jämförelser men den här tidningen skiljer sig en hel del från Jordbrukarnas föreningsblad.

Under fliken About Us berättas att tidningen riktar sig till alla som är intresserade av sambandet mellan ”hur vi lever och jordklotet”, antingen de odlar kryddväxter i fönstret, är heltidsbönder, har höns eller vill skaffa höns.

photo

Ett trevligt utbud av nyhetsartiklar om allt från vilken typ av gräs som växer bäst på VM-planer och vilka robotar som kan tänkas komma för användning inom jordbruket, alltså ”farm tech”. Vidare tips, konsumenttester, shopping.

o

Och här en läsare av Allehanda som hittat ett ex av Jordbrukarnas föreningsblad från 1962.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar