Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

MOREHEAD Snabb uppföljning på postningen häromdagen. Amerikanska läkemedelsverket FDA la fram ett förslag på torsdagen med följande innehåll:

– ska klassas på samma sätt som tobaksvaror.

– förbud mot försäljning till minderåriga.

– upplysningar om hälsofaror.

– förbud mot försäljning i automater.

Nyheten slås upp stort, även i lokal-tv i Kentucky där jag befinner mig. Oklart dock när och om FDA-förslaget går igenom.

Såg en annons om e-cigarretter på en svensk nyhetssajt och gissar att fenomenet kommer att bli mer omdebatterat i Sverige – här hör man f ö omdömet Vilda västern i sammanhanget.

Det odlas tobak i Kentucky, ”burley”, läs mer i denna rapport, med konstaterandet att tobak förblir en viktig jordbruksprodukt.

o

Och här en ruta i serien Utsikt från USA-korrespondentens motellrum. I alla fall inget trafikbuller…

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar