Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

CROSSVILLE Är på reportageresa. Just nu i norra Tennessee. Kollar lokala Crossville Chronicle för att se vad som diskuteras i trakten. Svar: hur skolor ska handskas med e-cigarretter.

Det råder rökförbud i skolorna i kommunen Cumberland men nu tampas skolstyrelsen med hur man ska ställa sig till e-cigarretter som börjar utmålas som ett nytt hot mot amerikanska ungdomar (och faktum är att det i det även i tobaksodlande delstater finns kampanjer för att få dem att aldrig börja röka). Det hela kompliceras av att en del e-cigarretter inte fylls med nikotin, utan bara smaksatt vatten. Mötet beslutade att nämna i protokollet att ämnet diskuterats men att skjuta upp beslut till sammanträdet om en månad.

Och här en New York Times-artikel om frågetecknen kring e-cigarretter. Läkemedelsverket FDA väntas komma med riktlinjer inom kort.

o

En ruta i serien Utsikt från USA-korrespondentens motellrum. Ser ut som om det planeras ännu ett motell intill denna motorvägskorsning.

photo

 

 

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.

Fler bloggar