Annons

Hedelius affärer

Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Vattenfalls styrelse får nytt tillskott från näringslivet. Det är före vd:n för Volvo Pv, Fredrik Arp som föreslås som ny ledamot i energijätten.

Mest känd är Fredrik Arp för sitt vd-skap i Volvo personvagnar. Ett jobb som han tvingades bort ifrån av ägaren Ford hösten 2008. ”Det är nu tre år sedan jag kastades in i Volvo Personvagnars intensiva värld. Tillsammans med ett stort antal oerhört professionella kolleger har jag ägnat dessa år åt att parera dollarfall, råmaterialprishöjningar, recession i USA och förändrade konsumtionsmönster. Agendan har därför innehållit mycket av rationaliseringar och effektiviseringar, skrev Arp själv om sin avgång enligt DI.

Unknown-6

Fredrik Arp

Fredrik Arp efterträdde Hans-Olov Olsson 2005. Han kom då från ett jobb som vd för verkstadsbolaget Trelleborg. Under hela hans tid har Volvo brottats med stora förluster och Ford sålde sedan som bekant Volvo PV till kinesiska Geely. Numera är Fredrik Arp ordförande för underleverantören Nolato.

Vattenfalls ägare svenska staten föreslår annars omval av Eli Arnstad , Gunilla Berg, Håkan Buskhe, Håkan Erixon, Jenny Lahrin och ordförande Lars G Nordström. På måndag den 28 april håller Vattenfall sin bolagsstämma.

Om bloggen


Patricia Hedelius är SvD Näringslivs börskrönikör. Här skriver hon om stora och små ekonomiska frågor och kommenterar snackisar i svenskt näringsliv.
Följ Patricia på Twitter: