Annons

Hedelius affärer

Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Under lång tid har det varit en riktigt trist aura runt Finlands tidigare kronjuvel, Nokia. Men telekomjättens aktie kan få en riktigt bra skjuts i närtid spår Ålandsbanken.

Nokias storaffär med Microsoft väntas vara klar inom kort. Därmed kan också den finska telekomjätten avslöja hur mycket för mycket pengar bolaget sitter på. Ålandsbanken räknar med att Nokia kan bjuda aktieägarna på ett betydligt större guldregn än vad marknaden i snitt förväntar sig.

Nokias försäljning av bolagets mobilverksamhet till Microsoft väntas bli klar under april. Microsoft betalar runt 50 miljarder kronor till Nokia. En stor dela av pengarna kan nu slussas till aktieägarna. I och med att Microsoftaffären slutförs så kan Nokia ge besked om hur bolagets kapitalstruktur ska se ut framöver. (Läs mer på SvD Näringslivs Börsforum här)

 

Om bloggen


Patricia Hedelius är SvD Näringslivs börskrönikör. Här skriver hon om stora och små ekonomiska frågor och kommenterar snackisar i svenskt näringsliv.
Följ Patricia på Twitter: