Annons

Hedelius affärer

Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Getinge är en gammal aktiefavorit, med bra ägare och ledning. Men det är alltid kul med nya medicinteknik bolag. Det har inte skrivits så mycket om Vigmed, ett bolag som är relativt nytt på First North. Sedan juli har aktien stuckit, dragit kan vi skriva för att inte göra oss roliga över bolagets produkter, med mer än 60 procent.

CLiP_Ven

Vigmed nål

Vigmed är ett svenskt medicinteknik bolag som erbjuder patenterade nålskyddade stickprodukter. Bolaget befinner sig på en stor marknad, bara i Europa så rapporterar sjukvården in drygt 1 miljon nålstickskador per år. Börsvärdet ligger på 400 miljoner kronor. Det här räcker egentligen för de flesta att kasta sig över denna länk för att titta lite närmare på bolaget. Men vänta ett par ögonblick.

I slutet på augusti gick Bure in som ägare med 25 miljoner kronor i Vigmed för att finansiera ytterligare en produktsatsning. Bure har just nu i sin portfölj bland annat MedCap Micronic Mydata och PartnerTech. Vigmed har ännu inte velat kommentera närmare vad det är för satsning men det kan vara värdefullt att ålla lite koll på nyhetsflödet runt bolaget. Det blir också intressant att se om Bure och ordförande Patrik Tigerschiöld försöker stärka sitt grepp och öka sitt ägande från nuvarande 9,5 procent.

Om bloggen


Patricia Hedelius är SvD Näringslivs börskrönikör. Här skriver hon om stora och små ekonomiska frågor och kommenterar snackisar i svenskt näringsliv.
Följ Patricia på Twitter: