VM-bloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

”hej johanna, tror du att du skulle kunna få med dig en vuvuzela hem till mig? Axel”

När coola killar på 14 bast vill äga ett ex av djävulens redskap förstår man att det svenska samhället inte kommer vara sig likt efter VM i Sydafrika.

Men självklart ska min brorson få en vuvuzela. Jag funderar faktiskt på att köpa en till mig själv – men begrava den på vinden och visa upp för barnbarnen om cirka 40 år…

Tänk att jag lyckades tippa rätt igår.

Tyskland mot Spanien blir en höjdarsemi – om spanjorerna kan börja spela bra fotboll redan i första halvlek den här gången. Det är tydligt att Del Bosque måste peta Fernando Torres från start mot tyskarna för att ha någon chans.

Trist att Thomas Müeller missar semifinalen. Det har varit en fröjd att se honom och de andra ynglingarna (och Klose). Och jag är oerhört tacksam för att vi slipper se Maradona naken.

Mot Paraguay vaknade Iker Casillas till slut ur sitt slumrande. Det var viktigt för Spaniens fortsatta chanser i VM. Straffräddningen var superb och på slutet förhindrade lagkaptenen på egen hand en kvittering. Då blev hans Sara så glad att hon slickade sig om munnen – men liveintervjun direkt efter slutsignalen var ändå nästan lika stel som den förra.

En annan person som gärna sticker ut tungan är ”Björnen” på El País.

Igår kom han till Ellis Park i ny frisyr. Victor Valdés och flera av de andra spanjorerna asgarvade när de såg honom i den mixade zonen. Men vad gör man inte för att hjälpa sitt lag? Mohikanfrillan medförde tur för två år sedan i EM…

Med tungan rätt i mun.

Fler bloggar