VM-bloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Molo!

Jag lagar broccolipasta, lyssnar på musik och laddar inför den första åttondelsfinalen mellan Uruguay och Sydkorea.

Inte Casa Azzurri-klass men nästan.

I morse hade en liten downperiod då jag önskade att det inte var två världsdelar mellan mig och mina kära på hemmaplan. Men så kom jag på att det är fotbolls-VM och att det roliga börjar nu. Det har dessutom bestämts att jag ska åka till Kapstaden på tisdag för att se Spanien-Portugal på plats. Mycket trevligt.

Apropå Spanien, jag fattar inte riktigt vad problemet är! Vad hände med självsäkerheten från EM? Spelarmaterialet är ju bättre nu. Kan det vara så att Luis Aragonés saknas, tro? Han pumpade ju dem fulla med självförtroende och för första gången trodde verkligen spelarna att de kunde gå hela vägen.

På presskonferensen igår sa Vicente del Bosque att laget hade tagit mycket stryk mentalt av förlusten mot Schweiz. Visst, men hur länge ska de gå runt och älta den matchen? Mot Chile var de ju paralyserade tills att David Villa gav dem en andningspaus genom sitt idiotmål från 45 meter.

Och så till motståndet. Det går inte att inte tycka om de tekniska, anfallsglada och outtröttliga chilenarna. Spanjorerna fick en lektion i hur man spelar med hjärta – även om Estradas hjärta pumpade lite väl snabbt… Jag tyckte synd om Chile när Iniesta gjorde 2–0 och de tvingades spela med tio man i över 50 minuter. Att Torres snubblade på sig själv/Estrada sammanfattar hans VM så här långt.

Det var helt rättvist att Millar och Piqués knä gjorde 2–1, att Fàbregas fick komma in tidigt, att Schweiz inte lyckades slå Honduras, och att jag får se både Brasilien-Chile samt Spanien-Portugal på plats.

Mina bordsherrar på Loftus Versfeld.

Det var för övrigt mycket intressant att se Marcelo Bielsa på presskonferensen. Han var raka motsatsen till den intensive person han är vid sidlinjen.

Han tittade inte på reportern som ställde frågan, utan rakt ner i bordet, och pratade otroligt långsamt. Min argentinske vän Eduardo älskar Bielsa och tog honom direkt i försvar.

– Han är otroligt fyndig och intelligent, man måste bara lyssna på nyanserna. Han har inte gett någon exklusiv intervju på tolv år! Du vet väl att han kallas för ”El Loco” (Galningen)?

Jo, det vet jag. Men det var först igår jag fattade varför.

Fler bloggar