VM-bloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Istället för den sedvanliga skärgårdsvyn på Lyrön.

20 minuter till avspark mellan Spanien och Chile. Ska Vicente del Bosques favorittippade spanjorer bli nästa europeiska lag att falla? Det vore ett makalöst fiasko i så fall.

Jag har ju lovat er anekdoter från ”Los Secretos de La Roja”. Det är väl bäst att jag drar några – i fall att Spanien åker ur.

En av de återkommande budskapen i boken är att spelarna gillade Luis Aragonés väldigt mycket. Framför allt gillade de hans ”pep talks” före matcherna. Puyol säger att snacket före semifinalen mot Ryssland är det bästa han hört. (OBS: Jag har inte med mig boken här på Loftus Versfeld så jag skriver som jag minns det.)

– Smågrabbar, ni har fattat helt fel! Det är inte Arsjavin ni ska se upp med, det är Pavlutjenko som är farligast. Jag har haft en spion på ryssarnas hotell. Han berättade att Arsjavin tömde en hel flaska Chivas efter kvartsfinalen mot Holland. Han kommer inte kunna röra sig ikväll. Det är Pavlutjenko ni måste ha koll på främst!

Spelarna asgarvade hela vägen ut till bussen men var överens om att de var mer tända än någonsin. Och de gick ju faktiskt ut och krossade Ryssland sedan.

Ytterligare en anekdot, som skedde i spelargången före finalen mot Tyskland.

Aragonés, som talar mycket begränsad engelska, gick fram till tysken som slogs med David Villa om skyttekungtiteln – Lukas Podolski. Han knackade Podolski på bröstet och sa:

– Good luck!

Sedan vände han sig om mot Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta och David Silva – och blinkade med ena ögat.

– Vi vek oss av skratt. Och nervositeten släppte, berättar Fábregas.

Nu är spelarna på väg in. Herregud, vad spännande!

Fler bloggar