Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

IPAD Nu är det dags för ännu en omgång rykten kring Apples Ipad, närmare bestämt nästa version av den. Enligt Bloomberg är det lansering och säljstart i mars som gäller.

 

Enligt nyhetsbyrån har flera källor berättat att Apples samarbetspartner, tillverkningsjätten Foxconn Technology Group, redan startat tillverkningen för att nå full kapacitet i februari.

Det är kanske den största nyheten i avslöjandet. Tidigare rapporter har varit betydligt mera svävande kring eventuell tidpunkt.

 

Övriga uppgifter är mest en upprepning av sådant som varit ute i ryktesmaskinen ett tag:

Högre upplösning: 2048×1536 pixlar. Apple ska följa samma fördubblingsmönster som tidigigare, vilket säkert lär uppskattas av många utvecklare, istället för att ge sig på någon lagomvariant.

Quad-core: Enligt uppgift ska Ipad 3 utrustas med Apples egendesignade processor A6, en Arm-baserad modell med fyra kärnor.

LTE: På Android-sidan har flera tillverkare antingen släppt eller visat upp surfplattor med stöd för nästa generations mobilteknik. Med Ipad 3 ska även Apple ta språnget mot de högre datahastigheter som tekniken erbjuder.

 

Tidigare rapporter har talat om bättre kamera, eventuellt samma variant som sitter i Iphone 4S och att Apple – enligt samma modell som Iphone 4 och Iphone 4S – väljer att behålla samma skal som föregångaren.

Ipad har varit en enorm succé för Apple. Ända sedan debutåret 2010 har det varit företagets näst största intäktskälla, bakom Iphone. Hittiills har företaget sålt fler än 40 miljoner surfplattor. Och positionen är fortfarande enormt stark, även om konkurrenter som Samsung, Asus och Amazon gjort framsteg det senaste halvåret.