Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

RYKTE Få saker kan sätta fart på webb- och teknikvärlden som ett köttigt Apple-rykte. Denna gången är det anrika (och vanligtvis ganska välinformerade) Wall Street Journal som ligger bakom: Apple Developing New Ipad.

Enligt tidningen, som hänvisar till sedvanliga källor med insyn på den asiatiska tillverkningsmarknaden, har Apple börjat köra testrundor av nästa generation Ipad. En lansering väntas ske i början av 2012.

Wall Street Journal delger inga chockerande nyheter om den kommande surfplattan. Ingenting om några nya funktioner eller några närmare detaljer om hårdvaran. Det mesta handlar om skärmen, som väntas att få ett rejält lyft i upplösning –från dagens 1024×768 till 2048×1536. Det är samma typ av fördubbling som mellan Iphone 3GS och Iphone 4. Den fysiska storleken på skärmen ska däremot vara oförändrad.

Enligt en tillverkare som tidningen talat med har Apple lagt beställningar på 1,5 miljoner enheter till det fjärde kvartalet. Som vanligt vill varken Apple eller deras sedvanliga tillverkningspartner Hon Hai Precision kommentera uppgifterna.