Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

DELICIOUS I går rekommenderade jag en kollega att börja använda Delicious för sina bokmärken. I dag kommer beskedet att Yahoo drar ur pluggen på tjänsten. Typiskt, men logiskt. Yahoo har en hel del att göra framöver.

Nedläggningen är en del av en större omstrukturering, som bland annat innefattar neddragningar på personalsidan och nedläggning av ett antal tjänster. Förutom Delicious släcker Yahoo ner My Blog Log, Yahoo Bookmarks, Yahoo Picks och den gamla sökmotorn Altavista som en gång spelade nästan samma roll för internetanvändarna som Google gör i dag.

Till PC World säger en talesperson för Yahoo att ”en del av vår omstrukturering innebär att vi bryter finansieringen till underpresterande tjänster och tjänster som inte passar in i vår strategi för att kunna fokusera på våra styrkor och finansiera innovation under nästa år och längre fram.”

Än så länge finns inget definitivt slutdatum för Delicious, men alla som använder tjänsten behöver inte misströsta. Det går alldeles utmärkt att exportera sina bokmärken och flytta över dem till andra tjänster. Läs hur det går till här, på Media Culpa.

Uppdaterat: Precis som sagts i kommentarerna så stänger Yahoo inte ned Delicious, utan man söker aktivt efter en annan lösning, enligt ett inlägg på Delicious officiella blogg.