Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

MIKROFORUM Efter mikrobloggarna kommer mikroforumet. Gänget bakom den sociala bokmärkessajten Pusha har slagit upp dörrarna för sin nya satsning Qvaq.

Det hela påminner till utseendet om mikrobloggar som Twitter och Jaiku, men där dessa är fokuserade kring personer har Qvaq snarare fokus på ämnen. Vem som helst kan skapa ett diskussionsforum baserade på sina egna intressen. Högt eller lågt ska inte spela någon roll.

Tjänsten är fortfarande att betrakta som under utveckling, men dörrarna är öppna för vem som helst att skapa ett konto och gå med i diskussionen.

Än så länge är antalet användare få och ingen av diskussionerna verkar ha tagit fart på riktigt. Men längre fram kan Qvaq mycket väl fylla en funktion för alla som inte orkar sätta ihop ett eget forum eller gillar konceptet med att kunna delta i och följa snabba diskussioner i flera olika ämnen.