Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

SECOND LIFE Dagens största internetnyhet: Malmö stad håller stor inflyttningsfest i Second Life i morgon med en ”tillställning där den virtuella och den verkliga världen möts”.

Malmö vill alltså göra en Second House of Sweden. Enligt den här artikeln på hd.se har de fått EU-bidrag på 800 000 kronor för att genomföra satsningen. I artikeln bjuder Daniel Persson, ordförande i Malmö stads e-beredning på följande lilla pärla:

”Vi är fullt medvetna om att det här är en smula avantgardistiskt, men varför ska inte en kommun kunna ligga långt framme i den digitala utvecklingen?”

Anmärkningsvärt nog är artikeln från den 12 februari i år 2008. Inte 2005. Då hade det varit lättare att gå med på att virtuella världar är ”avantgardistiskt”. I dag har Second Life redan passerat igenom en komplett hype-cycle (från hyllad via bespottad till total likgiltighet), så tajmingen kunde kanske varit bättre.

Uppdaterad: Som Tomas N mycket riktigt konstaterar i kommentarsfältet är artikeln från 2008. Kanske har Malmö stad drabbats av taskig tajming och utdragen utveckling.