Dagens fynd: Youtubemusik på riktigt

KLIPP-OCH-KLISTRA Via den intresseväckande rubriken ”You can’t even begin to imagine how awesome this is. Nothing I can write here will do it justice.” på Reddit hittar jag till den israeliska artistens Kutimans senaste musikaliska verk. Och för en gångs skull stämmer rubriken ganska väl in på verkligheten.

Kutiman har lekt klipp-och-klistra med videoklipp på Youtube och skapat nya låtar. Resultatet hamnar i ungefär samma härad som Girl Talk och Kool DJ Dust – som båda skapar något slags musikalisk mashup. Men där den sistnämnda ägnat timtal åt att jaga obskyra vinylplattor måste Kutiman tillbringat en mindre livstid med att surfa runt på Youtube och leta filmklipp.

Resultatet är inte bara ganska hyfsad musik, det är också finfin pr för Youtube och ett utmärkt exempel på den remix culture som vi lever i.


Visa kommentarer (2 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Olle Zachrison, chef SvD Näringsliv Läs reglerna i sin helhet

  • Mabande

    .
    Hela ”skivan” finns på http://thru-you.com/

  • Tobbe

    Sjukt imponerande
    Undrar hur mycket tid killen har spenderat på att få till det där.. Först ljudmixningen, sen hitta tillbaks till alla klippen och sätta ihop videon. Galet, men sjukt imponerande :)

Nästan 2 500 människor har hittills dött i virussjukdomen ebola, som drabbat de västafrikanska länderna Liberia, Sierra Leone och Guinea värst. EBOLA

”Epidemin kan leda
till ekonomisk kris”

Den ekonomiska chockvågen slår hårt mot redan sköra länder.

Marknaden litar inte riktigt på Fed-signal

makro

Räknar med att höja räntan i juni 2015.

”Grabau har viss anledning till oro”

perspektiv

Alibaba banar vägen för Kinnevik.

Ryssland tar till krisfond i budgeten

Använder reserver i pressat ekonomiskt läge.

”Tror att man bör se
över ränteavdragen”

skuld

Det brådskar att hejda skuldtillväxten.

Studenter får
sina lån strukna

Occupy-rörelse rycker ut och efterskänker dem.