Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

IPHONE Så var det dags att sätta stopp för alla funderingar kring hur lång ensamrätt Telia hade på Apples mobiltelefon Iphone 3G. Telenor har nämligen tecknat avtal om att börja sälja telefonen i Sverige, Norge och Danmark inom de närmaste månaderna.

I ett mejl meddelar Telenor att de kommer att släppa mer information ”vid senare tidpunkt”.

Jag är inte förvånad. Antar att både Telia och Apple är ganska så nöjda med hur det gått.

Telia har plöjt ned åtskilliga marknadsföringsmiljoner för att locka kunder – pengar som de knappast satsat om konkurrenterna också sålt Iphone 3G. På så sätt behövde Apple inte heller satsa lika mycket pengar.

Iphone har sålt bra och Telia har tagit kunder från de andra operatörerna – kunder som ofta tecknat upp sig på 24 månader.

Nu har hajpen lagt sig och värdet på exklusivitet har därmed devalverats rejält. De som sverkligen vill byta operatör för att få en Iphone har gjort det. Nu handlar det om att nå ännu fler kunder och kanske rentav bygga upp ett nytt intresse inför en kommande uppdatering av Iphone 3G.