Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

SLADDHÄRVOR Bland alla nya mobiltelefoner och tillbehör smög det in sig ett riktigt litet guldkorn till nyhet nere på mobilmässan i Barcelona. Fem av de största mobiltillverkarna oh ett gäng operatörer har enats om att införa en gemensam standard för mobilladdare till 1 januari 2012.

Därmed har vi fått ett slutdatum på ett av moderna tiders jobbigaste vardagsfrustrationer. Dessutom är det bra för miljön. Enligt GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) såldes det runt 1,2 miljarder mobiltelefoner förra året, minst hälften av dem ersatte en tidigare telefon. Enligt organisationens beräkningar motsvarar det mellan 51 000 och 82 000 ton laddare eller 13,6 till 21,8 miljoner ton koldioxid per år.

Det är ganska hyfsade besparingar bara på att byta till Micro USB och jag gissar att tillverkarna inte heller har något emot att sluta skicka med en laddare till varenda såld telefon. På 1,2 mijlarder lurar lär det bli ett ganska hyfsat gäng sparade kronor…