Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

DIGITAL MUSIK Skivbolag efter skivbolag gräver med stridsyxan och skakar hand med Youtube för att få ut sina videos. Samtidigt har MTV många andra kvalitetsserier att de knappt har plats i tablån att sända några musikvideos längre. Men de har ett ganska stort arkiv…

…som de nu tagit det klockrena beslutet att göra tillgängligt på internet. På MTV Music finns 16 000 musikvideos tillgängliga i nuläget, men ambitionen är ungefär samma som hos Spotify – ”allt” ska finnas tillgängligt.

Sajten som sådan är en ganska generisk videotjänst-möter-socialt-nätverk, det går att kommentera filmer och länka direkt till dem. Bra så, men det är innehållet som gör tjänsten och tillgängligheten till innehållet som avgör om den kommer att bli framgångsrik. Eftersom jag kan göra så här…


Daft Punk |MTV Music

…och MTV dessutom erbjuder ett API som låter utvecklare göra samma sak på exempelvis Facebook och Myspace finns det gott om chanser för MTV Music att lyckas.