Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

IPHONE Så har Apple tagit bladet från munnen och berättat hur många lurar de egentligen sålde under den första helgens försäljning: 1 miljon.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om det. Jag är inte förvånad. Det tog 73 dagar att sälja en miljon exemplar av den första generationen – tre dagar att sälja lika många Iphone 3G. Men då ska man komma ihåg att Apple fått ut Iphone 3G på betydligt fler marknader än föregångaren.

En miljon sålda är helt i linje med vad analytikern Mark Abramsky föreslagit, men är avsevärt mycket mer än vad Gene Munster – mannen som har en närmast obehaglig förmåga att dyka upp i artiklar som handlar om Apple – föreslog tidigare i dag.

Apple har också berättat att det hittills laddats ner 10 miljoner program från App Store sedan öppningen. Onekligen en bra början för satsningen, som i mina ögon är den verkliga ”mördarapplikationen” i sammanhanget.

Nu är frågan bara hur mycket som kommer av nyhetens behag – nyfikna köpare som vill testa alla nya funktioner – och hur mycket som är ett genuint intresse av att installera nya program i telefonen.

Fler bloggar