Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

IPHONE Nu är det klart. Telia Sonera har tagit hem spelet om Iphone i Norden och i Baltikum. Telefonen kommer att lanseras ”senare i år”.

Beskedet kom alldeles nyss i ett synnerligen kortfattat pressmeddelande, som jag tillåter mig att publicera i sin helhet:

TeliaSonera ska sälja iPhone i Norden och Baltikum

TeliaSonera har skrivit avtal med Apple om att introducera iPhone i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Litauen, Lettland och Estland senare i år.

Hemlighetsfullt och synnerligen fattigt på detaljer. Presstjänsten har heller inte mycket att tillägga

– Det är jättekul och spännande, säger företagets presschef Jan Sjöberg till E24.

Iphone kommer att lanseras ”senare i år”. Gissningsvis kommer det mer information måndagen den 9/6, när Steve Jobs – gissningsvis iklädd svart polo och blå jeans – går upp på scenen i Moscone Center i Kalifornien för att hålla sin årliga presentation.

En ny Iphone, med 3G-stöd och den nya mjukvaran som bland annat tillåter program från tredjepartsutvecklare känns givet. Kanske kan Apple slänga in Turbo-3G, GPS och någon liten överraskning också.

Nu är bara frågan hur mycket telefonen kommer att kosta och hur mycket Telia vill ta för ett abonnemang med obegränsad datatrafik. Gissningsvis blir det avsevärt mycket dyrare än ett standardabonnemang plus ett mobilt bredband, som redan möjliggör obegränsad datatrafik. På den punkten får Telia gärna överbevisa mig.

Fler bloggar