Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

TOPPLISTA Webware har återigen hållit omröstning för att utse de 100 bästa webbapplikationerna. Totalt inkom 1,9 miljoner röster från hela världen och på den slutgiltiga listan finns en del med svensk anknytning.

Att Skype platsar i kommunikationskategorin är knappast förvånande. Inte heller att Stardoll slår sig in bland Facebook, Myspace, Beebo och de andra sociala nätverkstjänsterna. Det är synnerligen välförtjänt.

Vissa rynkar säkert på näsan över att Joost tagit sig in videokategorin, framförallt efter den senaste tidens dåliga publicitet om att företaget drar sig undan till att fokusera på den amerikanska marknaden, något som senare dementerats tämligen kraftfullt. Men om man bortser från att det är lite klumpigt att behöva använda ett separat program och att utbudet ännu inte är helt hundraprocentigt finns det flera skäl till att Joost ska ha en plats på listan. Inte minst livesändningarna av amerikansk collegebasket verkar ha slagit väl ut.

Annars är det inte så mycket överraskningar på listan. Precis som Fredrik Wass påpekar är det mycket Google (10 procent, närmare bestämt).

Själv blir jag lite glad över att se Miro på listan. Det är också välförtjänt.