Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

INDUSTRISTÖLD Hittade den här godbiten hos The Raw Feed: Det kinesiska elektronikföretaget ville bli bättre på att tillverka plasmaskärmar. Istället för att forska fram något eget valde man att stjäla alla ritningar till LG:s senaste fabrik.

Kinesiska Changhong-Orion PDP-Chaihong ska ha betalat en för detta anställd på LG 300 000 dollar i månaden och ordnat en lägenhet och en bil åt honom som ersättning för att kopiera 1 182 filer från LG:s interna datanätverk.

Bland filerna fanns fullständiga beskrivningar av hur LG byggt upp sina senaste fabriker för tillverkning av plasmaskärmar där ett glas kan användas till upp till åtta skärmar– en teknologi som LG delar med enbart Matsushita och Samsung.

Och numera även Changhong-Orion PDP-Chaihong förstås.

LG säger sig ha förlorat åtminstone en miljard dollar på spionaget och nu ska en 49-årig man tillsammans med ytterligare två anställda på LG ställas inför rätta.

Det måste verkligen räknas som industrispionage när man spionerar fram ritningar till hur man bygger en hel industri…

Lite mer information om fallet finns här.