Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

MICROSOFT Tillbaka efter en minisemester i fjällen och som vanligt hinner det hända en hel del under tiden man är borta. Ovanligt mycket handlar om Microsoft.

Yahoo-affären rullar vidare. Sökföretaget har tackat nej till budet, men analytikerna tror att de bara försöker få upp prislappen. Det kan mycket väl vara sant. En annan teori är att grundaren och återvände vd:n Jerry Yang har mycket svårt att släppa företaget, framförallt till Microsoft. Kanske är det gamla antipatier mot mjukvarujätten som återvänder till ytan. Framförallt eftersom man ryktas vara redo att förhandla med AOL. Microsoft har för övrigt lämnat ett ganska intetsägande svar.

Microsoft har köpt mobilföretaget Danger, som ligger bakom den framgångsrika smartphonevarianten Sidekick (en sån som Paris Hilton hade). Intressant med tanke på att bolaget grundades av Andy Rubin, som lämnade bolaget för att starta Android, som utgör grunden i Googles mobilplattform. Undrar lite om den ryktade prislappen på 500 miljoner dollar verkligen stämmer…det känns i mesta laget för ett företag som nått begränsade framgångar utanför USA.

Sist men inte minst: Bill Gates lämnar Facebook. Han orkade tydligen inte med alla som ville bli hans vän. Inte trodde jag världens kanske rikaste man kunde vara konflikträdd…