Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

För andra året i rad har Fortune Magazine utnämnt Google till det bästa företaget att jobba på. I samband med hedersbetyget fick tidningen en sällsynt trevägsintervju med de båda grundarna och vd:n Eric Schmidt. Följande godbit kommer från den korta intervjun där de bland annat diskuterar hur de jobbar för att bevara företagskulturen trots den snabba tillväxten.

Fortune: Kommer ni alla att jobba på Google resten av era karriärer?

Eric Schmidt: Vi kom överens om att jobba tillsammans hur länge, mina herrar?

Sergey Brin: Tjugo år.

Fortune: Verkligen? När kom ni överens om det?

Eric Schmidt: Två år, sju månader och fyra dagar sedan. Men vem räknar? I själva verket bestämde vi oss för att vi skulle jobba tillsammans i tjugo år månaden innan vi noterade bolaget. Jag kommer att vara 69 år då och enligt Google kommer jag att leva tills jag är 84, så det borde inte vara några problem.