Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

FORMATKRIGET Kampen om högupplöst film på skiva ser allt mer ut att vara avgjort. Nya siffror visar på en jordskredsseger för Bluray efter att Warner Brothers lämnade hd-dvd.

Enligt färsl statistik från NPD Group hade Bluray omkring 60 procent av marknaden för hd-spelare under december månad. För de två första veckorna i januari, efter att Warner Brothers tillkännagav att de lämnade hd-dvd är motsvarande siffra nästan 93 procent.

Samtidigt visar Nielsens Videoscan High-Def att Bluray under samma period tagit marknadsandelar även när det gäller sålda filmer. För samma två veckor var 85 procent av de sålda högupplösta filmerna i Bluray.

De amerikanska konsumenterna verkar således ganska övertygade om vilket format som kommer att gå segrande ur striden, även om det givetvis är för tidigt att förklara hd-dvd besegrat utifrån två veckors försäljningsstatistik.

Men frågan är hur mycket mer Toshiba har råd att sänka priset på sina spelare.

Läs mer och titta på diagram på electronista.com.