Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

MILJÖ I den senaste upplagan av Greenpeace ”Guide to Greener Electronics” tar Sony Ericsson över topplaceringen från ärkerivalen Nokia. Bättre rutiner kring återvinning av gamla telefoner räcker för att klättra på listan.

Det är första gången som Sony Ericsson tar förstaplatsen på listan, som fick rejält med uppmärksamhet i samband med att Greenpeace började sin kampanj mot Apple.

Den tidigare ettan Nokia, som närmast abonnerat på förstaplatsen rasar till en niondeplats efter att Greenpeace gjort en stickprovsundersökning för att se om företaget verkligen följer sina egna miljödirektiv. Pinsamt för den finska mobiljätten, som däremot knappast behöver ställa sig i skamvrån för det.

Skamvrån är istället helt och hållet vigd till tv-spelstillverkaren Nintendo, som lyckas med konststycket att plocka hem noll poäng enligt miljöorganisationens kriterier.

Det ska bli intressant att se hur Nintendo placerar sig i nästa upplaga av undersökningen. Efter att Apple blev sågade ryckte de upp sig rejält.

Inget sätter fart på miljötänkandet som en potentiell PR-kris.