Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

FORMATKRIGET Sonychefen Howard Stringer verkar ha glömt sitt uttalande om att det råder ett dödläge i kampen mellan Bluray och hd-dvd. Nu känner man igen tonläget igen.

I en intervju med Hollywood Reporter försöker han ställa allt till rätta igen. Bland annat talar han om det överlägsna stödet som Bluray har från filmstudiorna, om hur mycket bättre Bluray är rent tekniskt och hur prislappen spelar mindre roll än många verkar tro.

I citatfloran finns bland annat ”Bluray har slagkraft och storlek nog att segra över hd-dvd”, ”Om du är passionerad i ditt filmintresse så är Bluray det bästa alternativet” och ”Det är inte det billigare formatet. Det är det bättre formatet.”

Flosklerna haglar alltså och det känns som att herr Stringer var uppriktig förra gången han uttalade sig. (9/11: Plötsligt är det dödläge i formatkriget)

Sedan dess har han antagligen blivit rejält dragen i örat av Sonys PR-avdelning och fått höra både det ena och det andra av de andra företagen som ställt sig bakom Bluray-formatet.