Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

MILJÖ Greenpeace fortsätter sitt korståg mot världens elektronikföretag i allmänhet och Apple i synnerhet. Nu får företagets Iphone en rejäl känga av miljökämparna.

Framförallt kritiserar Greenpeace att Iphone innehåller flera giftiga kemikalier som andra mobiltillverkare som Nokia, Motorola och Sony Ericsson redan slutat använda. Bland annat innehåller sladden till hörlurarna giftiga ftalater och flera exemplar av telefonen har visat spår av bromerade flamskyddsmedel.

En talesperson för Apple kommenterar det hela med att samtliga av företagets produkter överensstämmer med EU:s RoHS (Restriction of Hazardous Substances) och att företaget helt frivilligt bestämt sig för att eliminera all användning av PVC-plast och bromerade flamskyddsmedel innan slutet av 2008.

Själv tycker jag att det är bra att organisationer som Greenpeace lyfter fram miljöfarliga produkter. Men att fejka förvåning när de hittar något är bara löjligt.

Fast samtidigt – att kritisera Apple och Iphone är ett bra sätt att få uppmärksamhet.

Via Beta Alfa.