Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

MUSIKSPELARE Jag har precis avslutat ett veckolångt test av Apples nya Ipod Nano och Sonys nya mp3-spelare i S-serien. De är bra, båda två, men det tar inte lång tid att inse att de medföljande hörlurarna inte håller måttet.

Apple har visserligen förbättrat sina små vita snäckor en hel del sedan den första generationen. De nya är bekvämare och låter mindre skränigt än föregångarna. Men de gör inte den annars utmärkta Nanon rättvisa. Ett steg i rätt riktning, men fortfarande en bit att gå.

Sony verkar å sin sida inte ha fattat någonting alls. I paketet till spelaren med det ofattbart menlösa namnet NWZ-S616F ligger en uppsättning riktigt dåliga snäckor.
De väger inte mycket mer än ett utblåst hönsägg, låter ungefär lika bra som en gammal trattgrammofon och hade kanske passat bättre som hörlurar till en leksaksradio i botten av ett paket cornflakes.

Visst, jag förstår att Sony gärna vill sälja mer av sina fristående lurar, som exempelvis de utmärkta MDR-EX90 för runt tusenlappen, och att det skulle vara svårt att få mer betalt för mp3-spelaren bara för att man lägger med bättre hörlurar. Beslutet är säkert väl genomtänkt i ett företagsekonomiskt perspektiv.

Men det är synd om de kunder som köper den annars utmärkta lilla spelaren och nöjer sig med de medföljande hörlurarna. De kommer aldrig att märka att NWZ-S616F faktiskt levererar ett både stramt och kontrollerat, men samtidigt levande ljud.

Testet av den senaste Nanon och Sonys nya S-serie kommer i N på söndag.