Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

IPHONE Telia och Telenor ska ha gått en tuff dragkampsmatch om rätten att sälja Apples Iphone i Sverige. Nya rykten säger att Telenor gått segrande ur striden.

Det är IDG-tidningen MacWorld som fått ett anonymt tips att Telenor redan skrivit på ett avtal för att få sälja Iphone i Sverige. Några kommentarer från de inblandade företagen har man däremot inte fått. Telenors svenska pressansvariga, Marcus Adaktusson uttrycker förvåning över att det skulle vara klart och från Applehåll är det sedvanligt tyst.

Oavsett om det blir Telenor, Telia eller någon annan operatör är det logiskt att Apple tar sin Iphone till Sverige snart. De verkligt stora marknaderna som Storbritannien och Tyskland har fått sina releasedatum och även förärats med besök av Steve Jobs. Men jul firas som bekant även i andra europeiska länder, med tillhörande försäljningsökning. Apple är dessutom i full färd med att dubbla produktionen av telefonen.

Ett officiellt besked ligger säkert inte långt borta.