Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

MOBILT Samtidigt som kampen för att hitta den ”killer app” som gör mobiltelefonen till vår viktigaste portal till internet går sms starkare än någonsin. Denna, den verkliga mobila mördarapplikationen, omsätter faktiskt mer än film-, musik- och spelbranscherna tillsammans.

Sms är en otroligt enkel applikation – korta meddelanden som utbytes mellan två eller flera mobila terminaler. Tack vare enkelheten har sms-tekniken blivit en del av miljarder människors vardag och enligt nya siffror från mobilgurun Tomi Ahonen kommer alla de sms som sänds under 2007 att motsvara intäkter till operatörerna på över 100 miljarder dollar. På sin blogg Communities Dominate Brands skriver Ahonen att det är mer än vad Hollywoods filmer drar in världen över. Lägg sedan till musikindustrins globala intäkter och vad tv-spelsbranschen tjänar på ett år.
Inte ens då kommer man upp i 100 miljarder dollar.

På bloggen finns fler intressanta siffror och slutledningar. Bland annat att det skickas 8 miljarder sms varje dag. Det är fascinerande läsning, som bör väcka en del eftertanke hos dem som utvecklar alltför komplicerade applikationer.

Enkelhet är underskattat. Åtminstone om man vill slå stort.

Tack till Disruptive, som länkade vidare till Tomi Ahonen.