Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

RETRO Ibland kan det vara skönt att titta tillbaka i tiden för att få perspektiv på nutiden. I dag kan vi bära med oss hela skivsamlingen i innerfickan utan problem. Innan Sonys Walkman slog igenom tänkte man helt annorlunda.

Då var det LP-skivan som regerade ute i stugorna och på topplistorna. Bussar och pendeltåg var i princip fria från läckande hörlurar. På Audio Technica ville man ändra på det. Företagets svar på Sonys Walkman var en bärbar vinylsvarv – Audio Technica Mr Disc – Personal Portable Phono System.

Jag antar att man hoppades på att folk skulle tröttna på att spela in blandband eller kopiera över sina skivor till kassettband, men naturligtvis blev det en flopp.

Vinylskivor har ju en begränsad speltid och är ganska otympliga att bära med sig. Dessutom är det inte helt glasklart hur man skulle bära med sig Mr Disc utan att nålen hoppade eller skivan gick emot kläderna.

Tack till Beta Alfa för länken!