Annons

Cykelbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 16.31.39

Björn Dickson skriver i dag förtjänstfullt i Svenska Dagbladet om olycksriskerna med elcyklar. Min enda reflektion är att det ofta är människor som vanligen inte cyklar som nu väljer en tvåhjuling med motor – och som dessutom lätt kommer upp i 25 km/h och däröver. Det är inte lätt att köra relativt sett fort och dessutom ha koll på både sig själv och medtrafikanterna.

En elcyklist trampade  nyligen om mig uppför Tranebergsbron. Knackade mig på hjälmen och sa: ”Långsamma fordon ska hålla till höger”.

Väl på platt mark trampade elcyklisten glatt vidare mitt i bilvägen.

 

Om bloggen


I sommar ska jag cykla till Paris med Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancerfonden.
Men tills dess kommer den här bloggen att berätta den osminkade sanningen om träningens med- och motgångar.
Men också om prylar, mat och motionslopp.

Häng med, häng på!