Annons

Cykelbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Kroppar exponeras i cykelsammanhang och detta intryckta i tight trikå. Det finns många estetiska ”regler” att förhålla sig till, som att glasögonen måste sitta utanför hjälmens remmar eller att annan solbränna än den från cykeltröja – med obligatoriska ärmar – och en nätt cykelbyxa, är helt utesluten. Velominatis regler är lika dominerande som Socialdemokraterna under folkhemsbygget. Det ska alltid drickas finkaffe och hälsas hövligt. Dyrt är bättre än billigt.

Men nu som då börjar olika subgrupper så sakteliga att rasera alltsammans.

Gubbmaffian struntar i alla reglar och cyklar med fladdrande vindjackor och knän som fladdermusvingar. De dricker öl i pauserna och kissar ogenerat vid vägrenen. Att få stryk av en tjej existerar inte bland dessa män, utan de svajar hellre över hela vägen än släpper förbi en kvinna.

Coolingarna oftast kvinnliga triathleter, som kör tempocyklar i klunga (!) och som är snabbare än de själva insett och som swischar om alldeles för nära. Blandar teamkläder från olika lag och sponsorer. De är unga snygga, men med ett säkerhetstänk som liknar gubbmaffians. Först är bäst och det till varje pris.

Prylgalningen. Att hen har allt är ju självklart. Garminklockor, snabbhjul, bergsditon, funktionsmaterial som utvecklats av Nasa, wattmätare och en cykel som närmar sig hundratusenkronorsklassen. Hinner dock sällan med klungan, eftersom det är mycket att fixa med innan avfärd. Ska bara…

Perfektionisten som mäter väger och överväger – allt. Jämför Stravalistor och loggar in varje pass i datorn för grundlig analys. Pulskurvor är legio med perfekt uppmätta VO2 max. Spenderar födelsedagen i ett testrum på GIH och gör mat till en hel vetenskap. Är endera världsmästare eller bara en urtrist typ.

Den försiktige, som oftast har bra uthållighet och som cyklat långt och länge i hela sitt liv som som inte känner sig bekväm i grupp eller i tighta kläder. Komfort är viktigt. Stil och finess gör sig icke besvär.

 

 

 

Om bloggen


I sommar ska jag cykla till Paris med Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancerfonden.
Men tills dess kommer den här bloggen att berätta den osminkade sanningen om träningens med- och motgångar.
Men också om prylar, mat och motionslopp.

Häng med, häng på!